רז רנן, מהתערוכה 'מגזריות', שבוע האיור 2020 (יח"צ)

קרנבל או פסטיבל? שבוע האיור יהפוך השנה לאירוע מתגלגל

אין מה להילחץ. שבוע האיור יימשך כחודשיים ויאפשר לכולם להגיע לכל האירועים בנחת ובלי להצטופף. סמנו ביומנים

ביום חמישי הקרוב, ייפתח זו הפעם השביעית ברחבי תל אביב יפו – שבוע האיור. הפעם, יקבל האירוע פורמט גמיש ויהפוך לפסטיבל מתגלגל שיימשך כחודשיים ויכלול עשרות תערוכות בהשתתפותם של מיטב המאיירים.

 

דניאלה פלג, מהתערוכה 'מבט על' (יח"צ)

התערוכות, יפתחו במועדים שונים ולכן שווה וגם חשוב להתעדכן מדי פעם ובזמן אמת באתר הפסטיבל בכל הנוגע לתאריכי הפתיחה והנעילה של התערוכות, וכן לגבי אירועים מיוחדים ומפגשי גלריה.

רומן קלוננק, מהתערוכה 'מדינת נורדריין וסטפאלן' (יח"צ)

בסך הכל, יוצגו הפסטיבל כ 50 תערוכות בהשתתפות מאות מאיירים, מעצבים ואמנים ישראלים, שיציגו את עבודותיהם בחללי תרבות ואמנות, בגלריות שיתופיות, במוזיאונים ובמקומות בילוי ברחבי העיר.

אורן אקריש, מהתערוכה 'תחנת הבית' (יח"צ)

״במהלך החודשים האחרונים, היה לנו ברור שאנחנו לא מוותרים על קיום אירוע פיזי, גם אם זה אומר לפתוח תערוכות תחת הנחיות התו הסגול" אמר יובל סער, האוצר הראשי של פסטיבל האיור ״אף על פי שרבים מהיוצרים לא מתפרנסים בתשעת החודשים האחרונים, הם המשיכו ליצור תוך שהם מצליחים ללכוד את רוח התקופה בצורה מעוררת השראה".

קסניה סובה ויונתן לוי מהתערוכה 'דרימר' (יח"צ)
קסניה סובה ויונתן לוי מהתערוכה 'דרימר' (יח"צ)

עדיין לא מנויים לניוזלטר של LEGIT? זה בדיוק הזמן להקליק

מרחבים עירוניים וכפריים

מספר תערוכות בפסטיבל יעסקו בסביבה, אורבניות, מרחב ביתי ומה שבינהם. כך למשל: התערוכה On a Break של אליזה סאות׳ווד הבריטית שיוצאת למסע אופניים וירטואלי מלונדון לתל אביב. התערוכה 'תל אביב יפו 2120' שמדברת על הנראות העתידית של המרחב האורבני. בתערוכה 'אדריכלים מאיירים את תל אביב', קבוצת אדריכלים, שרובם גם אמנים פעילים שמתגוררים בתל אביב, מאיירים את העיר מנקודת מבטם האישית, ומגיבים כל אחד בדרכו לעיר ולסביבה האורבנית. 'ביום הבתים שומעים את הרחוב' היא תערוכת שיטוט ברחובות תל אביב דרך עיניהם של כותבים ומאיירים שמעניקים פרשנות אישית לסימטאות, לשווקים, ולרחובות העיר.

עפרה עמית, מהתערוכה 'ביום, הבתים שומעים את הרחוב' (יח"צ)
נגה לבני מהתערוכה 'תל אביב-יפו 2120' (יח"צ)
אלייזה סאות׳ווד, מהתערוכה On a Break (יח"צ)

קורונה סטייל

ברור שהרבה אמנים לא יכלו לדלג על התקופה שכולנו עוברים והתייחסו, כך או אחרת, לקורונה. כך למשל: התערוכה 'קרוב רחוק' של אור לפיד שמתעדת את שגרת החיים לפני ואחרי פרוץ המגפה.התערוכה 'מקום להיות' ששואלת מה קורה לתפיסת המרחב הפנימי כשהמרחב החיצוני הופך למאיים? התערוכה Dreamer של המעצב והממציא יונתן לוי והמאיירת והיוצרת קסנייה סובה שניצלו את השהות הארוכה בין ארבע קירות כדי להחיות את החברים הדמיוניים שלהם. התערוכה 'מהבית' תדבר על מה קורה לבית כשנעלם החוץ ומקום המפלט היציב והבטוח הופך לכלא פרטי שסוגר עלינו? התערוכה 'הטבע מתעורר' נראה איך בשעה שהעולם עומד מלכת בעקבות מגפת הקורונה, הטבע ממשיך בשלו ופולש למחוזות עירוניים, במציאות ובדימיון.

נופר כהן מהתערוכה 'מהבית' (יח"צ)
אלי בבג׳נוב מהתערוכה 'הטבע מתעורר' (יח"צ)
סיגל רק-וינטה מהתערוכה 'מקום להיות' (יח"צ)

על מה שבין ממשי ופנטסטי

העולם והמציאות סביבנו הופכים לפחות ופחות ברורים. במצב כזה, כל אחד בורח למקום אחר. התערוכה 'אנימליה', של האמניות לילך מדר ורונית בכר, חוקרת את נקודת המפגש בין הטבע האנושי והחייתי, את עולמות הממשי והפנטסטי, על המחבר והמפריד ביניהם. התערוכה 'מזרח תיכון חדש' מציגה סיפור מסע של נוסע באוטופיה מזרח תיכונית כריביירה תיירותית, אלטרנטיבית, פנטסטית ונוסטלגית. ב'אוטוטופיה' המאיירים דור בשארי ומורן יוגב, בוגרי מנשר, מציגים את גישתם הדיסטופית למציאות דרך השאיפות שלהם, עולמם הפנימי והדרך שלהם לתיקון עולם. 

רונית בכר מהתערוכה 'אנימליה' (יח"צ)
מורן ואור יוגב מהתערוכה 'מזרח תיכון חדש' (יח"צ)

פרשנויות

ובקטע קלאסי יותר, יש גם פרשנויות לסיפורים קיימים.בתערוכה 'צייר לי בריאה או איך עולם בא לעולם' יוצגו פרשנויות לסיפור הבריאה. התערוכה 'הכל יסתדר' היא תגובה ומחווה למילה הכתובה, למנגינה, לעיצוב האלבומים ולחברי להקת הדג נחש. ב'סיפור ישן חדש' מאיירים, מעצבים ואמנים רב־תחומיים מציגים את הפרשנות שלהם לאגדות ולסיפורים עממיים שמחברם אינו ידוע. האמנים בוחנים את הסיפור העממי שמשתנה לאורך הדורות ושמשנה שפה וצורה במהלך הנדודים בין ארצות ותרבויות. ב'חדר הפלאות של סבתא מאשה', המאיירת יעל אלברט מציגה תהליך עבודה על ספר ילדים חדש שנכתב בהשראת יצירותיה וסיפור חייה של המשוררת והסופרת.

דניאל קולנגייב מהתערוכה 'הכל יסתדר (יח"צ)
יעל אלברט מהתערוכה 'חדר הפלאות של סבתא' (יח"צ)
שרון קלינג מהתערוכה 'צייר לי בריאה' (יח"צ)

דילמות

התערוכה Diner’s Club – Bon Appetit Brain כמי שהתמודדה עם אכילה רגשית והפרעה באכילה במשך החלק הטוב יותר בחייה, אור אילון מונעת על ידי הבנה עמוקה שהחיים נמשכים. התערוכה 'מגזריות', לעומת זה, בוחנת איך מיישבים בין דת לבין יצירה, בין הרצון להבעה עצמית לבין חוסר היכולת להשתמש בכל כלי ובכל דימוי.

יסכה אלישביץ מהתערוכה 'מגזריות' (יח"צ)

אולי יעניין אותך גם...