יוסי קורי, סטודיו (צילום ליאור אביטן)

זכיות ופרסים: A' DESIGN מפרגן לעיצוב ישראלי – חלק שלישי

כבוד גדול לסצנת העיצוב המקומית עם הזכיות הרבות בתחרות היוקרתית שהתקיימה בקומו שבאיטליה. לאט אבל בטוח - אנחנו מוצאים עוד ועוד ישראלים שזכו, והפעם קבלו את אדריכל יוסף קורי, המעצב אילן גריבי והngmc עידן הרברט 

סביבת מגורים בריאה

אדריכל יוסי קורי, לסטודיו 'גאוטקטורה', זכה בפרס SILVER בקטגוריית מבנים. "זה היה די מפתיע עבורי, בתור מי שמתכנן בעיקר מבני ציבור, שפרויקט של וילה זוכה בפרס בקטגוריה של מבנים שבהם היו גם מבני ציבור ופרויקטים גדולים בהרבה" אמר אדריכל יוסי קורי "כנראה שיש משהו דווקא בקנה המידה הקטן של הוילה שמצליח להנגיש בצורה טובה את המהות של הבנייה הירוקה.

"יותר ויותר פרויקטים שמים דגש על ערכי קיימות בכל תחומי העיצוב ולא רק באדריכלות וזה מעניק אופטימות זהירה לגבי העתיד" אמר קורי.

אדריכל יוסי קורי (צילום גאוטקטורה)
תערוכת עבודות הזוכים, מוזיאון העיצוב בקומו (צילום גאוטקטורה)

דווקא הלקוחות, הם אלה שהאיצו בקורי להגיש מועמדות בתחרות שכן חשוב היה להם מאוד להעלות את המודעות בעולם לנושא האקולוגי שהוילה מייצגת. "לשמחתנו, הפרויקט אכן זכה בפרס ועוזר בהפצת הידע בדבר תכנון ירוק ועצמאות אנרגטית" אומר קורי. 

הוילה בארסוף מכילה עשרות אלמנטים ירוקים שהופכים את הבית למודל לחיקוי מבחינת הוכחת ייתכנות לתכנון אקולוגי מיטבי. בבית יש תאים הפוטוולטאים על הגג וכן תכנון הפאסיבי המאפשר, בין היתר, לרתום את הרוח לטובת אוורור טבעי בקיץ ובאביב ולצמצם את הצורך בשימוש במזגן. מעטפת המבנה, מייצרת הצללות על החזיתות השונות ומפחיתה את עומסי החום בבניין בשילוב עם בידוד איכותי.

עשרות אלמנטים ירוקים (צילום ליאור אביטן)

עוד, נעשה שימוש בחומרים אקולוגיים מקומיים, מתחדשים וממוחזרים המצמצמים את הפגיעה בסביבה. וכן, יש חיסכון רב במים ושימוש באגן טיהור בבריכה ביולוגית לניקוי המים ובקיר ירוק עם מים זורמים ומינימום אידוי ליצירת מיקרו אקלים בתוך הבית. 

קיר ירוק ובריכה ביולוגית (צילום ליאור אביטן)

הפרויקט זכה ב Energy Globe National Award מטעם Energy Globe Foundation GmbH באוסטריה שבוחרים פרויקטים אקולוגיים ברחבי העולם לפי ארצות שמקדמים את נושא האנרגיה הנקייה והקיימות. וכן, עלה לשלב הגמר בתחרות
AEC Excellence Awards מטעם חברת אוטודסק העולמית בזכות השילוב של תכנון באמצעות כלי תכנון מתקדמים (BIM) וטכנולוגיות פורצות דרך.

דיאגרמה של הבית הירוק (גאוטקטורה)

אוריגמי מתכת

המעצב אילן גריבי זכה ב Iron בקטגוריית התכשיטים. הוא החליט להגיש מועמדות לתחרות דרך אחד הניוזלטרים אליו הוא מנוי.

"הפרסום תפס את עיני, וראיתי כי יש מספר רב של קטגוריות" אומר אילן גריבי "בהמשך, המערכת המשומהת של A Award שולחת המוני מיילים המפרטים כל שלב בתחרות. יש מנגנון שמודד מה איכות ההגשה שלך וכך יוצא שכבר במהלך ההתמודדות הם מעדכנים אותך מה מצבך, ועל פי הערכות וסטטיסטיקות קודמות, מה סיכוייך לזכות. כך שבמידה רבה, ידעתי כבר לאורך התהליך שהציון שלי גבוה דיו לזכייה".

מקופל לתבנית מחזורית (צילום אילן גריבי)

התכשיט של גריבי, שבזכותו זכה בתחרות, עשוי ממשטח פליז מקופל ביד לתבנית מחזורית, ומצופה זהב. "ייחודו של התליון בכך שהוא מקופל בפועל, ולא עשוי ביציקה או באופן תעשייתי. למיטב ידיעתי, אני היחידי שמקפל אוריגמי במתכת בעולם" אומר גריבי.

אחד בעולם, כנראה (צילום אילן גריבי)

עידן הרבט

המעצב עידן הרבט, לסטודיו הרבט, זכה בפרס SILVER בקטגוריית מוצרי אפייה, כלי שולחן ובישול. "אני עוקב אחר עיצובים מהעולם ושואב השראה בכל דרך שהיא" אומר עידן רבט "כך, אני עוקב גם אחרי תחרויות עיצוב המציגות כל שנה את החידושים והעיצובים המובילים בעולם  כמי ששואף גבוה, החלטתי לשלוח מוצר שלי לתחרות".

לאחר שנודע להרברט על הזכייה, בחר להגיע לטקס בקומו וכן השתתף בתערוכת עיצוב ב Mood Museum שם הציגו את העיצובים הזוכים.

עידן הרבט (צילום שחר אברהמי)
עם עבודתו הזוכה במוזיאון העיצוב בקומו (צילום שחר אברהמי)

הרבט זכה בגין עיצוב של גזייה קומפקטית ניידת ואידאלית לאחסון ונשיאה שהשימוש בה מתבצע בפעולה אחת פשוטה. "העיצוב של הגזייה נובע מהפרקטיקה ומהטכנולוגיה בה היא מיוצרת המעניק לה מראה חזק, אמין וחדשני" אומר הרבט "לגזייה יש מנגנון פתיחה וסגירה עשוי מדיבל גבס מתנפח אותו חקרתי ותרגמתי אשר מתנפח כאשר מתכווץ".

מקור העיצוב בפרקטיקה וטכנולוגיה (צילום יונתן בורק)

בעצם המוצר הזה הוא תוצר של חקר מעמיק כשההשראה נובעת מדיבל גבס. "חקרתי את הטכניקה של הדיבל והתחלתי לחקות את הטכניקה הזאת באופנים שונים עד שהגעתי לצורניות שהזכירה לי גזייה וכך, מסדתי את הגילוי הזה לבכדי מוצר שלם" אומר הרבט.

מנגנון פתיחה מעניין (צילום יונתן הבורק)

אולי יעניין אותך גם...