מימין עבדים היינו של טבע שולט, משמאל מרור של יובל קדושים

30 סטודנטים מגיבים לתקופה המיוחדת דרך סיפור ההגדה של פסח

"אנחנו לא רוצים לעצור את התהליך שלנו כיוצרים, אלא ההפך, דווקא בעתות משבר, להתחזק ולהוציא מהזמן הזה כמה שיותר" אומרת הסטודנטית אביטל רחייב

באחד הערבים לפני כמה ימים, קבלתי הודעת וואצאפ ממספר לא מוכר. "שלום וברכה, מה שלומך?" היה כתוב שם "חשבתי שאולי יעניין אותך. אנחנו סטודנטים לעיצוב ואמנות והרמנו את פרויקט pesach.2020 שעכשיו רץ באינסטגרם ובפייסבוק. כ 30 יוצרים ויוצרות, מגיבים לתקופה המיוחדת שכולנו עוברים בגלל הקורונה דרך סיפור ההגדה של פסח".

אותי, ההודעה לא רק עניינה אלא גם מאוד סקרנה. מיד פתחתי את האינסטגרם כדי להסתכל בעמוד וגיליתי המון דימויים מרגשים, קסומים ויפהפיים. לא התאפקתי, וחזרתי לשולחת ההודעה עם המון שאלות. מסתבר, ששמה אביטל רחייב, סטודנטית לתקשורת חזותית בבצלאל.

והיא שעמדה - אבישי אדלר

לשמח ולחבר

וואו, פרויקט מדהים. מה המסר שלכם בעצם?

"המסר המרכזי הוא יצירה מתוך עצירה. ציון התקופה המיוחדת הזו ברוח החג המסורתי. חשבנו, שהפסח הזה יהיה שונה וגם עוד שנים ידברו עליו כאירוע מיוחד. לכן, רצינו להרים את הכפפה, לאסוף יוצרים ואמנים מוכשרים וליצור יצירה ישראלית, עכשווית, שמחוברת לעבר ולהווה. אנחנו בהחלט מרגישים שהפרויקט שלנו יכול לשמח ולחבר בין אנשים".

אורי תירוש - חד גדיא

מי יזם את הפרויקט?

"את הרעיון לפרויקט הרים אבישי אדלר, סטודנט לתקשורת חזותית בבצלאל. הוא הזמין כ 30 סטודנטים מהמחלקות לתקשורת חזותית ולאמנות בבצלאל וב HITחולון להשתתף בפרויקט. כל סטודנט, קיבל קטע מההגדה של פסח, אליו הוא התבקש להגיב בהקשר של המציאות שלנו היום – חג הפסח תחת המציאות של הקורונה".

הא לחמא עניא - נעה ולדמן

צבע וחוש הומור

היצירות של הסטודנטים משלבות סממני חג עם סממני התקופה. ככה, מתערבבים בהן פירמידות, חומות העיר ירושלים, מאכלי חג וצלחת פסח עם דימויי קורונה, מדי חום, מסכות, מרפסות, נייר טואלט וליל סדר שנחגג בבדידות. הסטודנטים, השכילו להכניס המון צבע והומור לכל המצב ההזוי הזה שלא הכרנו מעולם ויצרו, כל אחד, בכתב היד ובסגנון האופייני לו.

ירין בן חמו - גאולה

באילו טכניקות השתמשו הסטודנטים?

"כל סטודנט השתמש בטכניקה שונה: איור באקריליק, גואש, איור דיגיטלי, עיצוב קומפוזיציות וטקסט, קולאז׳, גיף ועוד.

ליאורה השליכוהו - נטע בן עזרא

מגיבים מהבית

המציאות של ליצור מהבית לא פשוטה. איך זה מרגיש?

"כסטודנטים לעיצוב ואמנות, רצינו להגיב למה שקורה סביבנו בזמן הזה, וכך להתאגד יחד כל אחד מביתו. בתקופה הזו, כשהחיים של רב העולם נעצרו מלכת, אנשים נשארים בבתיהם והשגרה נפסקה ברגע אחד.

"למזלנו, האוניברסיטאות ממשיכות ללמד. המצב הזה, הוא כמובן לא האופטימלי בלימודי עיצוב ואמנות. אנחנו נתקלים בקושי רב ליצור, לשאוב השראה ולקבל ביקורת מול הכיתה והמרצים. וכך בהתאם, אנחנו מחפשים דרכים נוספות ליצור ולהמשיך את השגרה כמה שיותר. אנחנו לא רוצים לעצור את התהליך שלנו כיוצרים, אלא ההפך, דווקא בעתות משבר, להתחזק ולהוציא מהזמן הזה כמה שיותר".

עמנואל זילברשניר - חטפן האפיקומן

את היצירות של פרויקט pesach.2020 ניתן לראות, כאמור, בעמוד האינסטגרם והן מוצגות גם בעמוד הפייסבוק: פסח 2020 Pesach. "אנחנו פועלים גם כדי להקים תערוכה בהמשך" מסכמת רחייב.

מכת צפרדעים - דין לנר
ליל הסדר - נועה פלד

יש לכם רעיון? מחשבה? סיפור שתרצו לספר לנו? כתבו לנו ~>

אולי יעניין אותך גם...