מתוך 'זרמים', אריה קופרשמידט, ברסלב, חבד, דתי לאומי (יחצ)

10 פרויקטים נבחרים מתערוכת הבוגרים של HIT המכון הטכנולוגי חולון

171 עבודות, 3 מחלקות, 2 בניינים, 1 פקולטה לעיצוב. עשר הבחירות של לג'יט 

המחלקה לתקשורת חזותית

המחלקה הזו, היא הצעירה שבחבורה ומונה השנה 70 בוגרים חדשים המסיימים את 4 שנות לימודיהם תחת ראש המחלקה איתן ברטל שבירך אותם לקראת צאתם לעולם העיצוב האמיתי ולא שכח להזכיר כי אותן 4 שנים שעכשיו סיימו הן רק ההתחלה, עד כמה קשה או מופלאה שהיא היתה. אוצר: גולן גפני.

מחולל התוכניות המופלא // סהר גומז

הנה מישהי שנמאס לה. כמה אפשר לשמוע על אותו ריב, אותו סכסוך, אותו ניגון של מי היה פה קודם ולמי האדמה הזו שייכת. גומז מצאה פתרון לכל! היא פיתחה ממשק ווב בו תוכלו, בכמה צעדים פשוטים, לחולל פתרון לסכסוך היהודי-ערבי ולשים קץ לשנים של שפיכות דמים. אין צורך לריב, המחולל אינו ימני או שמאלני אלא שומר על אובייקטיביות ומאפשר למשתמשים לקבל את ההחלטות ולהוביל.

זרמים // אריה קופרשמידט

בימים בהם הדת הפכה להיות נושא לדיון בכל קצוות האוכלוסייה, בין אם בהתנגדות או בקבלה, קופרשמידט עושה סדר ומצליח בצורה כה עדינה והומוריסטית להסביר ולהראות את הזרמים השונים ביהדות. זה לא סוד שהתחושות בארץ, בעיקר של הציבור החילוני, הן שקיים זרם אחד, קיצוני במיוחד, הקובע הכל ומחליט איך חיינו ייראו. הפרויקט הזה, מזמין אתכם לגלות עוד הרבה אחרים ולשחק פינבול על הדרך. קופרשמידט ייעד אותו לבני נוער והפך אותו לאמיתי לגמרי אך במבט שני – היינו ממליצים עליו גם למבוגרים.

זרמים: נוער הגבעות, רפורמים, חרדים, ספרדים (יחצ)

קרעו אותי // מוריאל חדד

הפרויקט של מוריאל חדד הוא בעצם תערוכת שירה אינטראקטיבית דרך הנגשה מאוד יצירתית לטקסטים שלרוב אינם קלים לעיקול. על הקירות נתלו 40 פנקסים עם דפים נתלשים, עליהם הודפסו שירים שכתבה חדד בתקופות שונות בחיים. הפנקסים הזמינו את המבקרים לתלוש מהם דף (מכאן שם הפרויקט). תלישה של שיר מהפנקס גרמה לתגובה מוקרנת על הקיר כאשר כל שיר קיבל פרשנות אנימטיבית. כך שלא רק קרענו את השירים מהפנקס וקראנו אותם, אלא גם ראינו אותם קורים לנגד עיננו. המיצג, שהזמין אותך לשחק איתו, כאילו הזמין אותך לקרוע פיסות מנפשה של היוצרת, שכן השירים תיארו מציאות משפחתית מורכבת והתחושה היתה של משחק מסוכן שגובה מחיר משחקנית בלתי נראית הנאלצת להקיא שוב ושוב את כאביה.

קרעו אותי! (מערכת לג'יט)
קרענו אותה (יחצ)

המחלקה לעיצוב פנים

אדריכל ניסן (ניני) ורשבסקי, ראש המחלקה לעיצוב פנים המשחררת לעולם השנה 59 בוגרים, הזמין את הסטודנטים להתחיל וליצור מציאות חדשה, בין אם לסביבה הקרובה או הרחוקה ולהפוך עצמם לשגרירים של המקצוע והמחלקה. אוצר: אודי קרמסקי.

קולנוע אלנבי // עידו רז

מתי בפעם האחרונה הלכתם לקולנוע? מרגיש כי ככל שעוברות השנים והמסך בבית שלנו משתכלל ויודע להביא את הסרטים החדשים ביותר, הקולנוע הולך ומתרחק. רז קורא להחזיר את הקולנוע העירוני למרכז העיר ולייצר מרחב קולנועי חדש. לא אפלולי וקטן כמו פעם, אלא כזה שישתלב במרקם העירוני המתפתח במהירות שיא. מקום מפגש חווייתי, ייתן ערך מוסף ויגרום לנו לקום מהספה, לכבות את הנטפליקס ולבוא לראות סרט בקולנוע.

קולנוע אלנבי (יחצ)
קולנוע בתוך העיר (יחצ)

האיש שבפיר // מאיה יפה

מה יותר טבעי מהסבת חלל פנוי בפיר המדרגות למגורים? הפרויקט של מאיה יפה מנהל דיאלוג אירוני עם מצוקת הדיור. יפה מיקמה 3 טיפוסים של דירות בפיר המדרגות, ממש כמו הקומה ה- 7.5 בסרט "להיות ג'ון מלקוביץ'". כל אחת מהדירות מותאמת לדייר המתגורר בה. הפרויקט הוצב, כמתבקש, בפיר המדרגות של המבנה.

האיש שבפיר (יחצ)

Homework // לי סקורינסקי

חללי העבודה המשותפים הם תופעה מוכרת וגם העבודה מהבית היא פתרון נפוץ. בראשון, אתה מוותר על הנוחות של עבודה מהבית, בעוד שבשני, אתה נאלץ להפגין משמעת עצמית גבוהה. הצפי הוא שאופני העבודה האלו רק יעמיקו כתוצאה מקשיי תחבורה בין ערים ובתוכן. לי סקורינסקי יוצאת מהנקודה הזו לפרויקט מרענן המשלב חללי עבודה משותפים ופרטיים בתוך בלוק מגורים. כך, נוכל לעבוד מהבית בחלל עבודה משותף או לעבוד בחלל משותף ולהישאר בבית. אנחנו חושבים שלא יעבור זמן רב עד שהמיזם הזה ייושם בשטח.

לעבוד מהבית מחוץ לבית (יחצ)
ועם קירות כחולים (יחצ)

המחלקה לעיצוב תעשייתי

במחלקה הזו, מייצאים מעצבים שרואים בתחום העיצוב התעשייתי יותר ממקצוע. ראש המחלקה, לוקה אור, מחדד שאנשיו לומדים בשנותיהם ב HIT איך להיות אנשים בעלי דעה, ידע וגמישות מחשבה ולאמץ תפיסת עולם של עשייה. אור, הזמין את הבוגרים לסמוך על עצמם, להאמין שהכלים כבר קיימים בתוכם ושהרוח שלהם היא זו שתכוון את הספינה. אוצר: אורי בן צבי.

Swing // איל בן פורת

כיסא נדנדה הוא זיכרון עמום מילדותו של פורת בקיבוץ. "הכיסא הבומבסטי, שהיינו רבים מי יישב עליו, ובסוף היום אבא שלי תמיד היה מנצח" אומר בן פורת החליט להעיר את הזיכרון הזה לחיים ולהפוך את הרגליים העגולות הענקיות לרגליים רגילות שגם יודעות להתעגל ולנדנד את היושבים בכיסא. המוצר, שנע על גבול שבין משחק ילדים לכלי מרגיע לכל דורש, הופך תחת ידיו לרעיון חדש, תעשייתי ומקצועי שבמשיכת רצועה מזמין אתכם להתנדנד.

Swing away (יחצ)
SWING (יחצ)

מטריה // סתו חבצלת

הפרויקט הזה, ככל הנראה התחיל מהשאלה 'מעניין מה היה קורה אם….' והפך למחקר חומרי העוסק ביצירת נפח ומבנה ביריעות אלסטיות. "המניע לחקר החומרי" מספר חבצלת "החל בניסוי הדפסת תלת ממד על גבי רצועת בד אלסטית במצב מתיחה מלא. לאחר ניסויים ביריעות שהופכות לתלת ממד, היה צריך לבחור אוביקט שיציג את המחקר ויהפוך אותו לבעל משמעות". המטריה נקראה לעזרה והיתה למבצעת המושלמת. יש שיגידו, שקשה קצת לראות אבל אנחנו חושבים ששחור על שחור היא בחירה מנצחת והתקרבנו כדי לראות מקרוב את הפרטים. הם וואו.

Leap, מטריה מחקרית (יחצ)
המטריה (יחצ)

כלי נגינה לכבדי שמיעה // אבישי צברי

הפרויקטים שמרגשים אותנו במיוחד, הם אלו שבנוסף לחשיבה היצירתית הם גם פורצי דרך ובעלי ערך ממשי בעולם האמיתי. כזה הוא Vibrant, הפרויקט של אבישי צברי. באמצעות תרגום סאונד לויברציות ולצבעים, פיתח צברי כלי נגינה המאפשר לכבדי שמיעה לנגן בחברת נגנים אחרים. ה Vibrant מורכב משני אוביקטים. האחד, קשת המונחת על עורפו של כבד השמיעה ומתרגמת את הצלילים לויברציות בהתאם לטונים השונים. השני, כלי נגינה חשמלי המתרגם את הצלילים לצבעים ומאפשר לכבד השמיעה 'לראות' את ההרמוניה.

כלי נגישה לכבדי שמיעה (יחצ)
כלי נגינה מכליל (יחצ)

Hand-on // נטלי פוזננסקי

כזה הוא גם הפרויקט של נטלי פוזננסקי שקיבל שם עם קריצה. Hand-On פונה לקהל יעד של אנשים עם יד אחת מתפקדת. פוזננסקי בילתה זמן עם אנשים, שכתוצאה מקטיעה או מום מולד, מתפקדים רק עם יד אחת, כדי למצוא מה הצורך היום יומי שלהם שלא מקבל מענה. הצורך הזה התגלה דווקא במטבח, מקום שהוא חלק בלתי נפרד מהשגרה. פוזננסקי פיתחה סדרת פתרונות פשוטים ואסתטיים שיאפשרו להם קילוף, חיתוך, הרמת סיר ושטיפת כלים. מבחינתנו, אלו מוצרים שנכללים בקטגוריה של 'איך לא חשבו על זה קודם?', ואם חשבו כבר, אז למה זה עדיין לא זמין לרכישה?

עושה את זה עם יד אחת (יחצ)
עיצוב מכליל (יחצ)

אולי יעניין אותך גם...