עיצוב
פטריק רוז'ה (צילום טל אגסי)

כל הדרך משוקולד בזיליקום ועד מוזיאון רודן – האייטם המלא

השוקולטייר פטריק רוז’ה מפסל חיות בר בגודל טבעי ומציג אותן בחלונות הראווה של החנויות שלו לצד גולות נוצצות וצבעוניות שנראות כמו כדורי בדולח והכל משוקולד 

פטריק רוז’ה הוא מהשוקולטיירים הידועים בצרפת ואחד מיחידי הסגולה שזכו בתואר MOF, תואר אצולת בעלי מלאכה שניתן רק פעם בכמה שנים על ידי הרפובליקה. רוז’ה, שהחל לעבוד בתחום כבר בגיל 15, מאמין שהאמנות שלו מזככת את המשמעות והנפש שיש בשוקולד. במהלך חודשים ארוכים בכל שנה הוא מסתגר בבית המלאכה שלו, חצי שעה נסיעה מפריז, ומפסל פסלים ענקיים ורבי רושם משוקולד. הפסלים הגמורים מוצגים בחלונות הראווה של החנויות שלו, שנחשבות מוקדי עלייה לרגל, גם בזכות העיצוב המיוחד שלהן שמדמה יער ירוק עמוק במטרה ליצור ניתוק מהמציאות שבחוץ. רוז’ה הוא אולי השוקולטייר הראשון שפסליו הוצגו במוזיאון רודן – מפסלי השוקולד נוצקים בהמשך פסלי ברונזה שמוצגים בתערוכות ונמכרים באלפי דולרים לחובבי אמנות.  

האדריכלית תהילה שלף והמעצב אלון חסון זכו לסיור פרטי עם הקונדיטורית שרון היינריך שעומדת מאחורי הבלוג המצליח Paris chez Sharon ומדריכה סיורים מתוקים בפריז.   

 

*הכתבה בשיתוף הקונדיטורית שרון היינריך